Klaar voor een nieuw schooljaar

Klaar voor een nieuw schooljaar

Voor het ene kind kan de vakantie niet lang genoeg duren, terwijl de ander na 6 weken wel weer toe is aan een beetje structuur en de gezelligheid in de kas. Hoe dan ook, het is voor elk kind goed om in de laatste week van de vakantie weer een beetje richting school te gaan denken. Jij kunt je kind helpen om de overgang een beetje makkelijker te maken.

Rustig aan

Plan de laatste dagen niet helemaal vol met evenementen. Blijf iets meer in je eigen omgeving in plaats ver weg te gaan voor allerlei uitjes. Ga naar het park of de speeltuin in de buurt en nodig gezellig een klasgenootje uit om te komen spelen.

Praten over school

Begin eens een gesprekje over school. Waar kijk je naar uit? Hoe zou de nieuwe juf of meester zijn? Krijg je een grotere tafel? Wat is er anders in vergelijking tot vorig jaar en wat is hetzelfde?

Schooltas en etui

Maak samen de schooltas goed schoon en kijk of er nog dingen aangeschaft moeten worden zoals een nieuwe gum, stiften of schoenen voor gym. Leg alles klaar op een zichtbare plek.

Op tijd naar bed en op tijd weer op

Ga de laatste 5 dagen beetje bij beetje terug naar het schoolritme. Dus op tijd naar bed en op tijd weer op. Ga bijvoorbeeld samen om half negen naar de supermarkt om weer te oefenen met schoolse tijden.

Sluit de vakantie af

Maak iets bijzonders van de laatste dag om de vakantie officieel af te sluiten. Ga bijvoorbeeld picknicken of barbecueën in de tuin. Andere opties: zwemmen, midgetgolfen of naar de speeltuin. Misschien mag je kind wel kiezen!

Outfit eerste schooldag uitzoeken

De avond voor de eerste schooldag kun je alles alvast klaarleggen. Broodtrommel, beker, tas en natuurlijk een goeie outfit om het nieuwe schooljaar mee te beginnen. Dat scheelt de volgende ochtend ook een hoop gehaast en gestress voor iedereen.

Vergeet de wekker niet te zetten.

Het lijkt logisch maar na zoveel weken rustig aan doen, zou je het bijna vergeten. Zet de wekker eventueel een kwartiertje vroeger, om voor alles iets meer tijd te nemen.